JC JAZZ CHORUS -serien gitarrförstärkare

TIDSTESTAD INNOVATION
FÖR ETT KLART OCH RENT LJUD

JC-120JAZZ CHORUS

Guitar Amplifier | 120W

JC-40JAZZ CHORUS

Guitar Amplifier | 40W

Tonalitet över tid är en ständig dröm. Dedikerad strävan med ändamål är klarhet. Ett enskilt sökande i strävan efter renhet är oändligt.

40 år med Roland Jazz Chorus

JC Jazz Chorus-serien föddes 1975. Sedan dess har det distinkta ”JC Clean”-ljudet och den ursprungliga, äkta “Dimensional Space Chorus”-effekten älskats av många av musikvärldens största namn. Dessa egenskaper uppnås genom en unik konstruktion som optimerats för att skapa ett rent sound.

*This picture includes prototype models.

Olika modeller sedan 1975

1970s
1980s
 • 1984
  JC-120H

  Förstärkartopp med 120W uteffekt. HI-TREBLE ersatte Bright-switchen i EQ-delen.

 • Billy Duffy
  (THE CULT)
  Utforska >
 • 1984
  JC-77

  Mellanklass-JC med 80W uteffekt och 2 x 10" högtalare.

 • 1986
  JC-55

  Kompakt och portabel JC-modell. 50W uteffekt, 2 x 12" högtalare.

1990s
 • 1992
  JC-20

  Populär för sitt genuina JC-ljud trotts sin minimala storlek. 20W uteffekt och 2 x 5” högtalare.

 • Johnny Marr
  (THE SMITH etc.)
 • Gil Norton
  (PRODUCER: FOO FIGHTERS, PIXIES, ECHO & THE BUNNYMEN etc.)
 • 1996
  JC-85

  Kraftfulla 80W för scenbruk. 2 x 10" högtalare.

 • 1997
  JC-90

  Upgraded from JC-85. Featuring 2 x 10" speaker by Eminence. 80W power.

 • Freddie Cowan
  (THE VACCINES)
2010s

Teknisk bakgrund

Historisk evolution

Redan från produktionsstarten så tidigt som 1975 var, och är fortfarande, JC-120 ämnad att ge ett helt annat ljud än den varma överstyrningen man får från en vanlig rörförstärkare. Från början var det raka och rena ”JC Clean”-soundet inte så lockande för många gitarrister som föredrog det hederliga gamla rördistet. Emellertid visade det sig med tiden att transparensen och renheten i Jazz Chorus-ljudet ansågs som oersättligt av många gitarrister. Med ett oförlikneligt ljud och en professionell hållbarhet har Jazz Chorus-serien varit stadigt närvarande rakt genom musikens utveckling ända sedan dess debut. Den har aldrig blivit omodern utan fortsätter att erbjuda lösningar för den ständigt förändrade musikscenen – från studion till live-scenen.

Specialiserad design för JC Clean

Det unika Jazz Chorus-ljudet, ”JC Clean”, är ett rent och fast sound med brett frekvensomfång, högt ljudtryck och en ”krispig” respons. En Jazz Chorus-förstärkare är också känd för att kunna utnyttja effektpedalers fulla potential genom dess förmåga att exakt återge insignalen. ”JC Clean”-ljudet skapas genom en ”specialiserad design för rent ljud”, manifesterad av JC’s dubbla högtalare och slutsteg. Dessa dedikerade förstärkare driver högtalarna till sin fulla potential vilket resulterar i klarhet och hög upplösning utan förluster. Det för med sig inte bara ett kraftigt ljudtryck utan också en renhet i klangen och en dynamisk respons med omfångsrik dynamik.

Dimensional Space Chorus

JC Chorus-effekten är också ett resultat av en särskild konstruktion. Genom att använda två dedikerade slutsteg låter man den ena högtalaren återge direktljudet (utan effekt) medan den andra högtalaren genererar ljudet med periodisk pitch-modulation. Dessa två ljud mixas i lyssningsrummet och resultatet blir ett fantastiskt chorus-sound. Det karakteristiska ljudet som produceras genom denna unika konstruktion kallas “Dimensional Space Chorus”. Detta var världens första chorus-effekt och den gjorde sin debut i musikvärlden genom lanseringen av Rolands JC-120 Jazz Chorus-förstärkare år 1975.