All Killer, No Filler: Vi introducerar Rolands nya TD-25K V-Drums.Trumvirvel, tack, för den senaste medlemmen i familjen Roland V-Drums. Du kanske såg Rolands nya TD-25K när det debuterade på Musik Messe 2015. Och nu vill du inget hellre veta än varför detta trumset orsakat så många kommentarer (utan att behöva djupdyka i bruksanvisningen). Läs vidare för att stilla din nyfikenhet.

Den första stora nyheten är TD-25 ljudmodul. Den har sitt arv från ljudmodulen i vårt flaggskepp TD-30, så den är kapabel till mer uttrycksfulla högkvalitativa ljud än trumseten längre ner i serien. Vi har använt den överlägsna processorkraften att leverera 18 grundläggande trumset modellerade med SuperNATURAL behaviour modelling (istället för hundratals endimensionella ljud du aldrig använder).

Att välja och redigera trumset är också enklare nu. Kommentarer från trummisar visar att en del V-Drums kunder tvekar att redigera fabriksinställningarna eftersom de är rädda att förstöra ett bra trumset. Med TD-25s förenklade användargränssnitt går det på nolltid att välja och anpassa ett trumset, oavsett om du du drar ner cymbalstorlek från 18” till 16” eller om du hellre vill ha en virvel av lönn. Plus, om det blir fel så tar Undo knappen dig snabbt tillbaka till originalinställningarna.

Vi vet att trummisar gillar att jamma så TD-25K ger trummisar två sätt att spela till musik. WAV/MP3-filer via USB eller koppla in en smartphone eller annan audiospelare. När det gäller att sprida din musik så finns inget snabbare sätt än att omedelbart spela in trummorna i TD-25, exportera dem via USB och dela dem online.

Låt oss nu ta en närmare titt på hur Roland TD-25K kommer att göra dig till en bättre trummis …

#1. Ge dina komp mer personlighet med responsiva pads och cymbaler

Om du är en uttrycksfull trummis som är orolig för att ett digitalt trumset skall döda ditt sväng så skall du kolla Roland TD-25K och TD-25KV för att uppleva hur dess ultraresponsiva triggers låter din personliga spelstil flöda. Oavsett om du slår hårt eller svagt, känner PDX-100, med sin mesh snare pad, av var du slår och hur hårt och svarar sedan på samma sätt som du förväntar dig av akustiska trummor. Testa sedan cymbalerna CY-12C crash och CY-13R med en choke eller slag på klockan eller testa ”öppen till stängd”-rörelser på VH-11 V-Hi Hat och du är med på banan. När ett trumset känns så här levande är det omöjligt att inte spela med mer sväng.

#2. Ett elektroniskt trumset som stöder avancerade speltekniker

Ett gammalt hederligt 4-4 komp är aldrig fel men om du vill utveckla din spelteknik, då vill du ha ett elektroniskt trumset som tillåter det. Spela vad du vill på Roland TD-25K och TD-25KV, så kommer de att fånga varje nyans och återge det på ett autentiskt vis. Från kantslag, virvlar, flams och ghost notes till cymbal swells och crashar, bringas all dynamik i ditt avancerade spel till liv genom den SuperNATURAL teknologi och Behaviour Modelling som är hämtad från vårt flaggskepp TD-30. När du vet att du har ett trumset som kan hantera avancerat spel så får du också självförtroendet att gå utanför din bekvämlighetszon.

#3. Gå med i vilket band som helst och spela vilken låt som helst med 18 preset trumset

De roligaste banden håller sig inte inom endast en genre och då är det frustrerande att sitta med ett trumset som inte kan följa med musiken. Med Roland TD-25K och TD-25KV är det enkelt att ömsa skinn tack vare modulens inbyggda ljud som är skräddarsydda för smooth jazz, brutal metal och mer. Det är en fantastisk egenskap att kunna få till speciella ljud i studion men ett idiotsäkert användargränssnitt gör att du kan byta ljud mitt under en konsert. Ett vrid på huvudratten väljer genre och en andra vridning låter dig välja kit inom vald genre. Det är så enkelt att du inte ens behöver lägga ifrån dig trumstockarna.

#4. Anpassa ditt trumset för just ditt sound och din spelstil

Du är en musiker, inte en robot så därför är det inte svårt att fatta att du inte vill att en maskin skall betämma hur du skall låta. Trots att de presets som finns i TD-25K och TD-25KV är bra utgångspunkter, så låter dessa nya V-Drums dig bestämma allt från positionerna för dina pads i en justerbar hage till att redigera parametrar såsom stämning och dämpning för att passa din individuella stil. När du har ont om tid finns det genvägar för till exempel att justera alla pukor simultant och i och med att alla ändringar sparas automatiskt behöver du inte fippla med ett operativsystem i onödan. Ytterligare en fördel är att Undo-funktionen gör att det är väldigt enkelt att återgå till originalet om du inte är nöjd med dina nya inställningar. Ett smart sätt att, likt bra trummisar, hitta sitt eget signatursound.

#5. Bygg upp din teknik med Coach-funktionen

Traditionell undervisning är ovärderlig men det är alltför lätt att tappa motivationen mellan lektionerna. Det är här TD-25K och TD-25KV visar framfötterna med sina inbyggda utbildningsfunktioner som är det snabbaste och mest plånboksvänliga sättet att bli bättre utan att det blir tråkigt. Om ditt mål är att få dina slag exakt på taktslagen kan du använda pauser mellan andra aktiviteter och gå igenom de interaktiva övningarna i Coach-funktionen, vilka blir mer utmanande allteftersom du blir bättre. Den håller din motivation uppe med att registrera dina resultat. Kombinera detta med den lättåtkomliga metronomen så har du en lärare till hands 24 timmar om dygnet.

#6. USB – din väg mot jam sessions och högkvalitativa demos

USB–funktionerna är inte teknik för teknikens skull. Den är din väg till nya fräscha musikaliska idéer, utbildning och otroligt enkel inspelning. När bandet inte kan spela, koppla in ett USB-minne eller en smartphone och spela till dina favoritlåtar på WAV/MP3 (du kan till och med loopa och justera hastigheten på svårare delar tills du fixar dem). Att spela in demos blev också väldigt mycket enklare. Låt oss säga att du just fått ett mail från din gitarrist, som bort en bit bort, som vill ha ett komp till hans nya riff. Där du förr behövde mikrofoner och mjukvara för att spela in ett anständigt trumspår, räcker det nu med TD-25 att du lägger hans riff på ett USB-minne, lägger in det i TD-25 och spelar med tills du hittat rätt komp. Spela sedan in kompet (med eller utan klick), exportera det via USB och skicka det färdiga resultatet via webben.

Nyheter